Ellenet 5, 5960 Marstal

CHARMERENDE 60'ER VILLA MED SKØN BELIGGENHED

Velkommen til Ellenet 5, en adresse, som I vil elske at kalde jeres egen.

I finder her en arkitektonisk perle tæt ved skov og strand af høj kvalitet, designet i 1966 af Svendborg-arkitekten John Andersen.
Stilen er klassisk modernisme, som mange af arkitektens villaer ved Svendborgsund.

Ejendommen er opført af en Marstal-familie og har tjent som familiens bolig helt frem til 2021.

Ejendommen står som ved opførelsen, meget velholdt og i original 60'er-stil, og vil med sine velindrettede 203 m2 i ét plan appellere til såvel børnefamilien, selvstændige med liberalt erhverv, og seniorer med tilrejsende børn og børnebørn.

Indretningen var luksuriøs for sin tid og opfylder utvivlsomt nutidens krav til familieboligens indretning:
Køkken med alle hårde hvidevarer og spiseplads, samt direkte adgang til bryggers med egen indgang; vindfang m/ gæstetoilet og en rummelig forstue med ovenlys, som kan udgøre et kontor eller ekstra værelse; afdeling med tre rummelige soveværelser med indbyggede skabe; fordelingsgang m/ ovenlys og indbyggede skabe; stort badeværelse med gulvvarme, dobbeltvask, bidét, badekar og bruseniche.

Endelig er kronen på værket en 75 m2 vinkelstue med pejs, vinduer mod øst, syd og vest, samt en skydedør ud til en sydvest-vendt terrasse.
Vinkelstuen og de tre soveværelser har alle store glaspartier og udsigt til haven, der pt. omkranses af en hæk, men kan åbnes op mod udsigten over marker og skov.

Overdækket indgangsparti og carport, samt en aflåst garage, der senere er indrettet til værksted/opbevaring. Teknikrum med vandbeholder og plads til opbevaring af havemøbler. Under gulvtæpperne og køkkenets tidstypiske korkfliser befinder sig et plant betonunderlag, klar til et klik-gulv af træ til samme pris som nye gulvtæpper. Der er etableret fibernet fra Norlys.

OM MARSTAL
Den største by på Ærø er Marstal, som ofte kaldes Skipperbyen. Marstals historie oser af saltvand og tjære. Gadenettet er præget af, at havnen altid har spillet en stor rolle. De karakteristiske småsmøger, de såkaldte 'snorrer', er vidner derpå. Langs havnen finder man et charmerende miljø med coastere, joller og en stor lystbådehavn. Havnemolen med den gamle kalkovn giver læ for østenvinden, bygget til formålet af skippere og bønder. I Marstal har et af Danmarks bedste Søfartsmuseer sit hjem. Her ligger øens folkeskole, Marstal Skole, samt Marstal Navigationsskole og VUC. Og her er et rigt handelsliv og øens største handelsgade. Byens mange gæster og indbyggere - over 2.200 styks - nyder omgivelserne; ikke mindst Eriks Hale, hvor de små, ikoniske badehuse står og spejler sig i Det Lille Hav, mens bølgerne slår ind fra Østersøen på den anden side.

OM ÆRØ
På Ærø har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift.
Den gratis bus er medvirkende til, at ø-livet føles trygt og godt og overskueligt. F.eks. lærer børn og unge hurtigt at bevæge sig rundt omkring på øen efter de forskellige tilbud.
De mange små netværk gør også livet nemmere - man er tæt på hinanden og er ikke så bange for at række ud.
Men hvad er det lige præcis, der gør ø-livet så unikt?
Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver lille by havde sit eget handelsliv, kulturliv og arbejdsliv, så vil man se, at dét, der engang var normen i hele Danmark - at 'alt' var indenfor rækkevidde - stadig er virkelighed på Ærø.
Ja, sådan er ø-livet - et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers.

Og det er derfor, at vi siger, at 'Drømmen er på en ø'!

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.