Smedevejen 18, 5970 Ærøskøbing

FRITLIGGENDE PARCELHUS MED SPÆNDENDE LAYOUT

Vi er her i en gade i Ærøskøbing, der har en skøn demografisk blanding af både ældre og yngre familier, såvel som helårs- og sommerhusejere.

Smedevejen ligger i forlængelse af den charmerende gamle bydel og ligger tæt på naturskønne områder, såsom den fredede Møllebakke og det maritime miljø i Bøssehage.

Det brunstenede etplanshus på 84 m2 blev bygget i 1959 af en dygtig murermester - og det er da også det gennemgående kvalitetshåndværk, der giver huset sin charme: Mange af de originale funktioner er bevaret, såsom flotte, indbyggede skabe og snedkererede køkkenskabe.

Layoutet i huset er både spændende og velgennemtænkt, så der på trods af størrelsen er hele tre soveværelser - og gennemgående er naturligt lys et tema, med store vinduer og en skøn havestue.

Huset - der har havkig fra forhaven - er løbende vedligeholdt og har i nyere tid fået udskiftet de fleste vinduer og døre. Ved siden af huset er indkørsel og en ældre garage. Den flot murede skorsten er godkendt til brændeovn.

Haven har pragtfuldt udsyn til stor mark med græssende dyr og da området er fredet, bliver det ikke udstykket til beboelse i fremtiden. Der er anlagt en stor flisebelagt terrasse og mange hyggekroge rundt omkring i enten sol eller skygge, hvad man nu foretrækker.

Ejendommen kan anvendes som både fritidshus og som helårshus


Indeholder:
Huset tilgås via en rummelig fordelingsgang, der til højre har flisebelagt badeværelse. Gennem buegang med indbyggede skabe ledes man til husets master soveværelse, hvor der også er indbyggede skabe. Herudover endnu et soveværelse. Til venstre tilgås den store, lyse vinkelstue med udgang til den pragtfulde havestue. For enden ligger det funktionelle køkken, der fører videre til et stort bryggers, hvor der for enden er lavet endnu et soveværelse. Husets have tilgås fra bryggerset.

Alt i alt et dejligt hus fra en tid, hvor mesterhåndværk havde en glansperiode, når det gælder husbyggeri.

Der er tilsluttet fjernevarme og vand fra Ærøskøbing Vandværk.

Energimærke, tilstandsrapport og elinstallationsrapport kan bestilles på kontakt@obolig.dk

Skal ejendommen anvendes som fritidsbolig kan 80% belåning - sandsynligvis ikke opnåes. Uanset om ejendommen skal anvendes som fritidsbolig eller helårsbolig anbefales det at rådføre sig med eget pengeinstitut.


ÆRØSKØBING
Den næststørste by er Ærøskøbing, som i folkemunde kaldes 'Eventyrbyen'.
Ærøskøbing er måske Danmarks smukkeste by, med de farverige, charmerende og velholdte huse i bymidten. Og selv om Ærøskøbings historie er helt unik, så er byen ikke en museums-by. Nej, livet leves bag de smukke facader, de brolagte gader er fyldt med leben og der er et langt større udvalg af caféer, restauranter og spændende butikker, end man kunne forvente af en by med ca. 900 indbyggere. Årshjulet er præget af de mange brudepar, der vælger byen som ramme for deres store dag og det er ikke usædvanligt at møde brudepar i flotteste skrud i gaderne. I Ærøskøbing finder man øens friskole, Ærø Friskole. Området omkring Ærøskøbing er fredet - og ligeså unikt som byen er det - og man glædes sammen med de mange turister, der lægger vejen forbi - bl.a. over den perlerække af strandhuse, der ligger på Vesterstrand. Tvillingefærgerne MF Marstal og MF Ærøskøbing sejler næsten timedrift til Svendborg.

ÆRØ
En ø kan bedst beskrives som et mikrokosmos, hvor man på trods af størrelsen, stadig kan finde 'alt' - fra sygehus til behandlere, fra skoler til folkeuniversitet, fra idrætshaller til aktivitetshuse, fra byggemarked til specialbutikker, fra grillen på havnen til gourmet-restauranter.
På Ærø har det kommunalt været en hjertesag, at øboernes livskvalitet er i top, f.eks. ved at forbinde hele øen med gratis bus med stort set timedrift - noget der som regel overrasker behageligt, når turister besøger øen. Hvis man skruer tiden tilbage til dét Danmark, der var engang, dengang hver by havde sit eget handelsliv, kulturliv, så vil man se, at det engang var normen, at 'alt' var indenfor rækkevidde. Sådan er ø-livet stadig i dag - et samfund, der på trods af sin lidenhed, udgør et helt univers.
Og det er derfor, at vi siger, at 'Drømmen er på en ø'!

Nyeste

Ingen ejendomme passede til dine søgekriterier.